Plan om rode loper Miljonair Fair te blokkeren

Het comité 'Stop de Miljonair Fair' roept op tot het blokkeren van de rode loper tijdens de opening van het evenement op  6 december.

Redactie
De rode loper van de Miljonair Fair in 2008. Beeld ANP
De rode loper van de Miljonair Fair in 2008.Beeld ANP

Met de actie wil het comité haar ongenoegen uiten over de, in hun ogen, te grote inkomensverschillen in Amsterdam. 'Terwijl een kwart van de jongeren in Amsterdam opgroeit in armoede, weten anderen van gekkigheid niet wat ze met hun bergen geld moeten doen. Deze absurde tegenstelling schreeuwt om protest', stelt het comité in een persbericht.

Het plan wordt onder meer gesteund door vakbond Abvakabo FNV. Rob Marijnissen, namens FNV Bondgenoten Amsterdam: 'De grootste onwaarheid die deze regering overeind probeert te houden, is dat iedereen de pijn zal voelen van de bezuinigingen. Niets is minder waar. De rijken worden rijker ook onder deze regering. Er komen steeds meer miljonairs bij en steeds meer werklozen en armen. Dat kunnen we niet accepteren.'

De Miljonair Fair, die dit jaar onder de naam Masters of LXRY wordt gehouden, vindt plaats van 6 tot en met 10 december. De beurs trok vorig jaar ruim 50.000 bezoekers.

Meer over