Peter van den Berg verhuist van RKC naar Feyenoord

Peter van den Berg van RKC mag de komende twee seizoenen het shirt van Feyenoord aantrekken. De 31-jarige verdediger tekende zaterdag een contract bij de grootste voetbalclub uit zijn geboortestad.Van den Berg is onderdeel van een spelersruil tussen beide clubs....

Van onze sportredactie

Feyenoord wil nog minimaal een linksback aantrekken. De Rotterdammers spraken afgelopen weekeinde met Jean Carlos Donde. De negentienjarige Braziliaan speelt op dit moment bij Atletico Paranaense. Hij maakt deel uit van het Braziliaanse team voor spelers onder de twintig jaar. Feyenoord zou de verdediger willen huren.

PSV heeft opnieuw een Zuid-Koreaanse speler op proef. Cho Won-Kwang (17) zal de komende twee weken meetrainen met de Eindhovense ploeg tijdens de stage in Zuid-Korea. Cho speelt bij Anyang LG, de oude club van onder anderen Young Pyo Lee, die vanaf 1 juli voor drie jaar bij de club uit Eindhoven onder contract staat.

Het Europese avontuurtje van Willem II is alweer voorbij. De Tilburgers verloren zaterdagavond de return van de tweede ronde in de Intertoto tegen FC Wil met 3-1. Daardoor speelt de Zwitserse nummer acht van vorig seizoen in de derde ronde van het toernooi waar tickets voor de UEFA Cup zijn te verdienen tegen Nantes.

Willem II, dat het thuisduel had gewonnen (2-1), keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. Lustrinelli liet doelman De Vlieger kansloos. Op aangeven van nieuweling Van den Eede maakte Caluwé in de 61e minuut nog gelijk. Opnieuw Lustrinelli en Romano stelden de zege voor de Zwitsers veilig.

Heerenveen neemt het in de derde ronde van de Intertoto op tegen Lierse SK. Heerenveen, dat rechtstreeks voor de derde ronde was geplaatst, begint zaterdag 19 juli met een thuisduel. De return is een week later in Lier.

FC Utrecht speelt de eerste thuiswedstrijd in de UEFA Cup zonder publiek. De Europese voetbalunie ging niet akkoord met de alternatieve straf die de club vorige week bedacht. Utrecht wilde de eerste thuiswedstrijd met publiek minimaal honderd kilometer buiten de eigen stadsgrens afwerken. De UEFA kon zich niet vinden in het voorstel. FC Utrecht kreeg de straf voor rellen bij de thuiswedstrijd vorig seizoen tegen Legia Warschau. Supporters betraden het speelveld en gooiden met vuurwerk naar de Poolse fans.

Meer over