PERSOONLIJK

PHILIP BROUWER van het Nieuwsblad van het Noorden heeft dit jaar de Prijs voor de Dagbladjournalistiek gewonnen. Juryvoorzitter drs. W....

Brouwer onthulde als eerste misstanden in het gemeentebestuur van Emmen. Ambtenaren voelden zich door de leiding van het bestuurlijke apparaat in het nauw gedreven. Een van de ambtenaren hield zelfs een geheim dagboek bij over zijn collega's.

Verder kende de jury drie maal 1500 gulden toe aan andere dagbladjournalisten die een stempel hebben gedrukt op de onthullingsjournalistiek. NICO DE VRIES en BART VERKADE van het Rotterdams Dagblad kregen de nominatie voor hun artikelen over de affaire TCR, het schandaal rond het tankerschoonmaakbedrijf in de Rijnmond.

MARCEL HAENEN en TOM-JAN MEEUS van NRC Handelsblad vallen in de prijzen door hun artikelen over de IRT-affaire. Zij wisten nog tijdens de verhoren door de parlementaire onderzoekscommissie Van Traa nieuwe sporen te onthullen. BART MIDDELBURG en KURT VAN ES van Het Parool worden eveneens onderscheiden voor hun artikelen over de IRT-zaak. Zij belichtten meer de Amsterdamse kant van de zaak.

Meer over