Peper moet twee leden CP'86 weer in stadhuis laten

Burgemeester Peper van Rotterdam moet de twee raadsleden van de extreem-rechtse CP'86 opnieuw toegang verlenen tot de fractiekamer van het stadhuis....

Van onze verslaggever

ROTTERDAM

Peper deed CP'86 in juni in de ban na een reeks incidenten op het stadhuis. Voor de burgemeester van Rotterdam was de maat vol nadat wethouder Simons telefonisch was bedreigd. Volgens Peper gebeurde dat vanuit de fractiekamer van CP'86.

Mendlik meent echter dat dit niet onomstotelijk vaststaat. 'Het sluiten van de fractiekamer is daarom een te forse maatregel', aldus Mendlik. Volgens de rechtbankpresident had het meer voor de hand gelegen als Peper het gebruik van de telefoon in de CP'86-fractiekamer aan banden had gelegd.

Tijdens eerdere procedures van CP'86 tegen deze maatregel was gebleken dat de Belgische extreem-rechtse activiste M. de Bruin er onder valse voorwendselen in was geslaagd achter het geheime telefoonnummer van wethouder Simons te komen. De wethouder werd de weken daarna lastig gevallen met dreigtelefoontjes.

Het Rotterdamse college beraadt zich vandaag over nadere stappen. Het in hoger beroep gaan tegen het vonnis in kort geding. Daarnaast bekijkt Peper of het mogelijk is het gebruik van de fractiekamers aan huisregels te binden.

Meer over