Pellè stelt landstitel Ajax nog een weekje uit

Feyenoord ontpopt zich in de slotfase van het seizoen als een standvastige nummer 2. De ploeg van trainer Ronald Koeman behaalde vanmiddag tegen laagvlieger RKC Waalwijk dankzij twee treffers van de teruggekeerde Graziano Pellè de vijfde opeenvolgende zege: 2-0. Daarmee behielden de Rotterdammers een voorsprong van 4 punten op rivaal FC Twente, met nog drie duels te spelen waaronder de topper tegen PSV komende zondag in Eindhoven.

null Beeld anp
Beeld anp

Niet voor de eerste keer in zijn afsluitende 'project' van acht duels bij Feyenoord verraste Ronald Koeman met zijn opstelling. Hij koos voor liefst vier andere spelers dan bij de ook al moeizame midweekse uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (1-2). De rentree van clubtopscorer Pellè, eindelijk weer beschikbaar na een schorsing van vier duels, was ingecalculeerd. Maar de basisplaatsen voor Miquel Nelom, Ruud Vormer en Wesley Verhoek kwamen een tikje onverwacht.

Met Mitchell te Vrede, die Pellè in de afgelopen weken niet onverdienstelijk verving, moesten ook Bruno Martins Indi, Tonny Vilhena en Ruben Schaken op de bank beginnen. Volgens Koeman waren alle wissels helemaal niet zo vreemd. 'Ik heb bewust in elke linie voor nieuwe energie gekozen. Dit is onze derde wedstrijd in een week. Een beetje fitheid en frisheid kunnen we dan goed gebruiken', legde hij vooraf uit.

Zonder tot echt goed voetbal te komen, was Feyenoord vanaf de 1e minuut de betere ploeg in De Kuip. RKC verdedigde met man en macht, maar moest toch legio kansen toestaan aan de dominante thuisclub. Pellè (twee keer) en Lex Immers (kopbal van de doellijn gehaald door Kenny van Hoevelen) waren dicht bij de openingstreffer, die uiteindelijk in de 38e minuut toch weer op naam kwam van Pellè. Uit een prima pass van Vormer liet de Italiaan op rand van buitenspel zijn 21e competitietreffer aantekenen. Kort daarna wilde Pellè het in riante positie net iets te mooi doen (voorlangs).

Na de pauze toonde RKC iets meer lef, ook doordat Feyenoord het duel een beetje liet lopen. Met een vroege dubbele wissel (Vilhena/Schaken voor Vormer/Verhoek) trachtte Koeman zijn haperende ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Invaller Daniël de Ridder kreeg namens RKC na een uur evenwel de beste kans (naast). Het was opnieuw Pellè die met een ferme kopbal, uit een voorzet van Schaken, het Waalwijkse verzet brak: 2-0.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over