Pechtold denkt aan lijsttrekkerschap D66

Minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) overweegt zich te kandideren voor het lijsttrekkerschap van D66. Hij zegt in het maandblad Opzij dat hij daarover praat met partijleider Dittrich....

‘Ik ben wel “in’’ voor een vervolg in de Haagse politiek, maar als wat? Ik ben mij nu aan het verbreden, door bijvoorbeeld het financieel, economisch en sociaal beleid te bestuderen. Minister van Jeugd en Integratie zou ik heel mooi vinden. Lijsttrekker? Ik praat daar op het ogenblik veel over met Boris Dittrich.’ Het interview wordt deze week gepubliceerd.

Hij zegt dat hij zich ‘in ieder geval’ kandidaat zal stellen voor een termijn in de Tweede Kamer. ‘Kandidaten voor het lijsttrekkerschap moeten zich voor de zomer aanmelden. We zullen zien of ik dat doe.’ De D66-minister geeft opnieuw af op de omgang in de ministerraad. ‘Achter elkaars rug om, ach, ach, ach, het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken. Ik heb het dan niet over de Afghanistan-affaire, maar de Haagse politiek in het algemeen.’ Hij noemt verder het softdrugsbeleid ‘je reinste hypocrisie’.

Meer over