PEC Zwolle en AZ doen niet voor elkaar onder

PEC Zwolle heeft verzuimd afstand te nemen van AZ. De nummer vier van de Eredivisie kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen de ploeg uit Alkmaar. Het onderlinge verschil van PEC met nummer vijf AZ blijft daardoor één punt.

null Beeld anp
Beeld anp

John van de Brom kon al na vier minuten de voor hem typerende lach op het gezicht toveren. Nemanja Gudelj bracht zijn ploeg toen op 0-1. De aanvoerder van AZ kon niet in één keer uithalen vanuit een hoekschop, maar had een knappe oplossing in gedachten. Hij nam de bal aan op het bovenbeen, dribbelde het strafschopgebied uit en schoot vervolgens vanuit de draai droog raak in de verre hoek.

Gaandeweg de eerste helft kreeg de thuisploeg het middenveld beter in handen en dat resulteerde na een kwartier spelen in de gelijkmaker. Ryan Thomas zette goed door en bediende Jody Lukoki. De rappe buitenspeler plaatste de bal door de benen van Esteban: 1-1.

Met de gelijke stand op het scorebord ging PEC op zoek naar de voorsprong en daar was de ploeg twee keer dichtbij. Kopballen van Aleksandr Bjelica en Thomas misten echter net de precisie voor de 2-1. AZ had daarnaast geluk dat arbiter Pieter Vink een handsbal van Mattias Johansson in het strafschopgebied niet als opzettelijk beoordeelde. Een strafschop tegen werd AZ daardoor bespaard.

Vlak na rust had AZ weer op voorsprong kunnen komen, maar een poging van Aron Jóhannsson, de vervanger van de zieke Steven Berghuis, hobbelde voor het doel van Warner Hahn langs. Dat bleek wel zo'n beetje het laatste wapenfeit van de Alkmaarder.

PEC hield AZ daarna ver van het eigen doel, maar was zelf op pogingen van Ben Rienstra, Thomas en invaller Sheraldo Becker na zelf ook nauwelijks gevaarlijk. De eindstand van 1-1 was dan ook logisch.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over