'PEC-voetballer Lukoki verdacht in helingszaak'

PEC-Zwolle-aanvaller Jody Lukoki moet volgende week voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen omdat hij betrokken zou zijn bij de heling van een kostbaar horloge. Dat meldt Het Parool.

Voetballer Jody Lukoki van PEC-Zwolle. Beeld anp
Voetballer Jody Lukoki van PEC-Zwolle.Beeld anp

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werkte de 22-jarige ex-Ajacied tussen november 2013 en mei 2014 mee aan het verhandelen van een horloge van het merk Audemars Piguet. Lukoki had moeten weten dat het horloge niet op een legitieme wijze is verkregen, stelt Justitie.

Lukoki zou tussen de tienduizend en twaalfduizend euro betaald hebben aan de 23-jarige Dustin B. Het type horloge zou 'nieuw' veel meer waard zijn dan wat de voetballer ervoor betaalde, dus had hij moeten weten dat er iets niet klopte. De hoogte van de echte prijs van het horloge is afhankelijk van het model.

Jody Lukoki speelt sinds afgelopen zomer voor het PEC-Zwolle van trainer Ron Jans. De flankspeler maakte nooit veel indruk bij Ajax, dat hem vorig jaar verhuurde aan Cambuur Leeuwarden. Daar bleek hij echter wel bruikbaar, waarna Jans actie ondernam en Lukoki aantrok. Gisteren scoorde Lukoki de winnende treffer in het bekerduel met uitgerekend Cambuur, zijn voormalige werkgever.

undefined

Een voorbeeld van twee Audemars Piguet horloges. Beeld anp
Een voorbeeld van twee Audemars Piguet horloges.Beeld anp
Meer over