PayPal maakt Amerikaan (per ongeluk) in één klap multimiljardair

Een 56-jarige Amerikaan kreeg afgelopen vrijdag de schrik van zijn leven. Chris Reynolds uit Delaware County kreeg van PayPal een e-mail waarin stond dat zijn rekening bij de onlinebetaaldienst maarliefst 92,233,720,368,547,800 dollar (omgerekend 70.155.716.413.286.540 euro) bevatte. Dat maakte hem in één klap tot de rijkste man op aarde.

null Beeld anp
Beeld anp

Het zette Reynolds ertoe aan om meteen maar 30 dollar over te maken naar het Democratische bestuur van zijn gemeente. Fantaserend over wat hij verder zoal met dat geld zou kunnen doen, checkte hij vervolgens in op PayPal. Daar werd hij meteen uit de droom geholpen: zijn saldo bleek 0 dollar te bevatten. Het bleek een foutje te zijn geweest van PayPal, meldt CNN.

Dat weerhield Reynolds er niet van om te bedenken wat hij met het geld had kunnen doen. Behalve het afbetalen van de Amerikaanse staatsschuld ('Ik ben een verantwoordelijke kerel', zei hij eerder deze week tegen tegenover de lokale website Philly.com) zou hij ook wel het lokale honkbalteam, de Philadelphia Phillies, willen kopen.

In zijn vrije tijd verkoopt Reynolds auto-onderdelen op veilingssite Ebay. Het meeste geld dat hij ooit op PayPal had staan was 1.000 dollar. Dat bedrag had hij verdiend met de verkoop van een set BMW-banden.

De rijkste man op aarde is (nu weer) Microsoft-oprichter Bill Gates. Zijn fortuin wordt geschat op 56 miljard euro.

Meer over