Paus belicht uitgebuite arbeiders tijdens Kruisweg

Paus Franciscus heeft samen met duizenden gelovigen gisteren, op de avond van Goede Vrijdag de traditionele kruisweg bijgewoond in het Colosseum in Rome. De ceremonie stond dit jaar in het teken van de slachtoffers van economische uitbuiting en van dagelijkse slechte behandeling. De teksten van de Kruisweg waren dit jaar zeer sociaal en concreet.

null Beeld ap
Beeld ap

Giancarlo Maria Bregantini, de aartsbisschop van het Zuid-Italiaanse Campobasso, werd dit jaar door de paus gevraagd om de teksten te schrijven voor de Kruisweg. De Italiaan staat bekend om zijn duidelijke standpunten tegen de maffia. Hij neemt het verder vaak op voor werklozen en uitgebuite werknemers.

In de gebeden was er aandacht voor 'het zware kruis van het werken' en 'het gewicht van alle onrechtvaardigheden die de economische crisis en de sociale consequenties ervan veroorzaakt hebben'.

De paus woonde net als vorig jaar hoog in het Colosseum de ceremonie bij. Onder hem de menigte, die door duizenden kaarsen verlicht werd. Tijdens de Kruisweg symboliseren veertien 'staties' de lijdensweg van Jezus.

null Beeld getty
Beeld getty
Meer over