Paul Verhoeven te druk voor eigen première

Paul Verhoeven is donderdag niet aanwezig bij de bioscooppremière van de door hem geregisseerde film Steekspel. Dat heeft distributeur Amstel Film vrijdag laten weten.

Verhoeven bij de toelichting op het filmproject in september 2011. Beeld ANP Kippa
Verhoeven bij de toelichting op het filmproject in september 2011.Beeld ANP Kippa

'Het spijt ons zeer, maar hij is in Hollywood heel druk met het ontwikkelen van andere projecten', aldus een woordvoerster. Een groot deel van de cast en producent René Mioch zijn wel bij de première, die plaatsvindt in filmmuseum Eye in Amsterdam.

Steekspel is het resultaat van het project Entertainment Experience waarbij het publiek het verhaal kon sturen. Meer dan 3500 mensen stuurden in de loop van het draaien een bijdrage in voor de korte film. Uiteindelijk mocht Verhoeven besluiten welke kant het plot op zou gaan. Steekspel vertelt over een vastgoed-magnaat (Peter Blok) van wie de vijftigste verjaardag tot grote ergernis van zijn vrouw (Ricky Koole) wordt verstoord door twee minnaressen.

Niet tevreden
De film wordt vanaf 28 maart in 18 bioscopen vertoond in het kader van het WeWant Cinema-project. Dat betekent dat de productie pas echt wordt gedraaid als er genoeg kaarten voor een bepaalde zaal zijn verkocht.

Verhoeven liet eerder al doorschemeren niet tevreden te zijn met het eindresultaat van het Entertainment Experience-project.

Meer over