Patholoog: geen aanwijzing dat Diana zwanger was

De patholoog die het lichaam van prinses Diana onderzocht, heeft geen tekenen van zwangerschap kunnen vinden. Dat zij hij maandag in de Britse rechtbank, aldus de BBC. De patholoog onderzocht het lichaam van Diana de avond na haar overlijden...

ANP

Diana's baarmoeder en eierstokken gaven geen zwangerschap aan, maar de patholoog erkende wel dat zwangerschap niet zichtbaar is als een vrouw minder dan drie weken zwanger is.

Begin oktober begon in het Londense hooggerechtshof de reeks hoorzittingen waarin achterhaald moet worden hoe de 36-jarige Diana en haar 42-jarige vriend Dodi al-Fayed tien jaar geleden om het leven zijn gekomen. De rechtszaak duurt ongeveer zes maanden.

Diana en Dodi kwamen in 1997 om door een auto-ongeluk, toen ze in een Parijse tunnel met hoge snelheid tegen een pilaar aanreden. Volgens Brits en Frans politieonderzoek veroorzaakte hun chauffeur de crash, doordat hij dronken was en te snel reed. Volgens Dodi's vader Mohammed al-Fayed werd het stel destijds gedood door Britse veiligheidsdiensten in opdracht van de Britse koningin Elizabeth II en haar man prins Philip. Volgens Mohammed al-Fayed was Diana toen zwanger.

Meer over