Passionate

Het Rotterdamse blad spreekt Ellen Deckwitz en gedenkt Bob den Uyl.

Passionate

Nr. 5: september/oktober

Stichting Passionate; 47 pagina's; € 6,95.

Lang voordat de nu 30-jarige dichteres Ellen Deckwitz in 2009 de NK Poetryslam won, stond ze al op de bühne, vertelt ze in een interview in Passionate: 'Wist je dat mijn eerste podiumervaring in Carré was?' De 8-jarige Ellen speelde in de musical Les Misérables. Wie daar een dvd van bezit, kan gaan zoeken.

Op dit moment reist Deckwitz door Mongolië, waar ze als dichteres optreedt. Het gaat haar voor de wind. Ze won dit jaar de C. Buddingh'-prijs voor haar debuutbundel De steen vreest mij, en in de zomer schoof ze aan als voetbaldeskundige in het radioprogramma Met het Oog op Morgen (NOS), om prompt de Oog-EK-Voetbalpool te winnen. Haar tweede bundel Hoi feest verschijnt begin oktober en is van blijheid, fysieke sensaties en onverwachte associaties doortrokken. Want we brengen op Facebook gevoelens over met LOL en smileys, maar 'hoe voelt de werkelijkheid', los van die sjablonen?

Schrijfster Anne-Gine Goemans vertelt hoe ze door een boze Brabantse vrouwenleesclub werd ontvangen. 'Kut dit, kut dat.' Was dat nou nodig? Om nog te zwijgen van godverdomme (10x), klootzak (7x), tyfushoer (2x) en bokkelul (1x). Tellen kunnen ze, daar op de leesclub.

Ook aandacht voor Bob den Uyl (1930-1992), over wie op 6 oktober een documentaire in première gaat, over de paradox van de reisschrijver die Rotterdam nooit echt verliet. Tamelijk gelukkig heet de film. Meer zat er voor Den Uyl niet in. Hoi feest komt voor hem veel te laat.

undefined

Meer over