Passie

DIT is de allerpijnlijkste ruzie die we ooit gehad hebben. 't Is net zo'n gevoel als wanneer je elastiek door een broektunnel rijgt en de veiligheidsspeld gaat halverwege open....

Ik zei alleen maar dat ik Clinton zo krenterig vond. Was dat nou onredelijk? Als ik jong was en ik had een affaire met een getrouwde kerel, dan zou ik willen dat hij helemaal knetterwanhopig was van passie. Ik zou onmiddellijk afknappen als het allemaal alleen maar oraal mocht, zodat hij dan thuis niet zou hoeven liegen. Ik zou hem zien als een benepen hypocriet en ik zou ook echt geen sigaar in mezelf stoppen: die wordt nat en geeft af en kleddert veel te viezig. Of je mot alletwee zo nodig dat je tegen de klippen op neukt, of je stopt je sigaar maar in je eigen hol. Ja toch?

Ik was er totaal niet op bedacht dat Flip zou vragen of ik zelf wel eens een verhouding had gehad. Ik aarzelde heel eventjes omdat ik soms wel eens gefantaseerd had over een ander. Maar die enkele fatale seconden werden totaal verkeerd opgevat. Flip was diep gewond en vreselijk kwaad.

En hij dan? Ooit was hij veel te aardig tegen een kennis van ons. Ze was zo dromerig, zo bescheiden en onschuldig dat ik doodsangsten uitstond. Gelukkig was ze ook eenzaam genoeg om helemaal verkeerd op te bloeien van zijn aandacht, zodat ze hem veelbetekenend ging aankijken en ten slotte zelfs uitdagend aankondigde dat ze op een cursus buikdansen ging! Flip zag opeens dat hij zich in haar vergist had en hij was weer van mij. Hij heeft altijd ontkend, maar nu gooi ik het hem voor de voeten. Eerlijk is eerlijk!

Het gaat ons niets aan wat Clinton uitspookt, maar zonder hem was dit nooit gebeurd. Hij is echt slecht voor de moraal. Ik ben voor impeachment.

Meer over