PAS VERSCHENEN

* Op 6 juli begint de Tour de France met een proloog in Luxemburg. De Belg Marc de Winter volgde als wielerverslaggever dertien keer de ronde....

* Musicus, componist, dirigent en wielerliefhebber Tonny Eyk is al jaren vertrouwd met alle grote en kleine wegen die naar de Côte d'Azur leiden. Onderweg verzamelt hij allerlei adresjes: waar zit de beste slager, waar de beste banketbakker, wanneer is waar antiekmarkt, welk restaurantje mag niemand overslaan? In Richting Zuiden deelde hij die adressen al gul met Jan en alleman. Leve. . . het goede leven in Frankrijk is Eyks nieuwste 'adressenboek', inclusief telefoon- en faxnummers. Uitgever is Immerc; euro 10,95.

* Alle leuke hotels van de dames Reiziger is een geactualiseerde bundeling van twee eerdere hotelgidsen. De nieuwe gids bevat negentig hotels die volgens de dames aardig, charmant, verrassend, maar vooral leuk zijn (Contact, euro 19,90).

* In de serie Travel Classics van de Engelse uitgever John Murray is een herdruk verschenen van The Lycian Shore (euro 18,95) van Freya Stark die met Gertrude Bell tot de toonaangevende vrouwelijke reizigers van de 20ste eeuw behoort. Andere heruitgaven in deze reeks: The Enchanted Mountains (euro15,95) van Robin Fedden, Two Middle-Aged Ladies in Andalusia (euro18,95) van Penelope Chetwode, A Time of Gifts (euro 20,80) en Between the Woods and the Water (zelfde prijs) van Patrick Leigh Fermor.

* Beiden zijn zonen van de Andes, de grillige ruggengraat van Latijns Amerika: Mario Vargas Llosa is een gelouterd schrijver uit Peru, Pablo Corral Vega fotografeert voor de National Geographic en komt uit Ecuador. Andes (National Geographic inSIGHT, euro 65,50) is de vrucht van hun samenwerking.

* Het nieuwste deeltje in de reeks Funeraire cultuur van uitgever Aspekt is Drechtsteden, samengesteld door Rita Hulsman. Over begraafplaatsen, grafstenen en godshuizen in Dordrecht e.o. Prijs euro 9,98.

* Actief genieten heet de nieuwe serie van Lannoo, met telkens twintig weekendprogramma's voor het hele huisgezin. Julien van Remoortere, al 35 jaar actief als ontdekker van de mooiste plekjes van België, tekent voor de eerste delen: Actief genieten in de Ardennen en Actief genieten in groen Vlaanderen. Per deel euro 15,95.

Meer over