Pas verschenen

* Pandora is een nieuwe serie pockets gestart met de herdruk van reisverhalen: Gaston van Camp: Landschap met goden (¿ 15,-), Heinrich Harrer: Zeven jaar in Tibet (¿ 17,50), Paul Theroux: Het drijvend koninkrijk (¿ 17,50) en Tibet, reisverhalen (¿ 15,-)....

* Verschenen bij Elmar: de reisroman De kust van het licht door Peter Storm, tevens reisgids voor de Spaanse Costa de la Luz, Duizend heuvels door Ignace Vervaet, ofwel een fietstocht naar Santiago de Compostela, en Wandelgids Noorwegen door Gerard Dielessen (per deel ¿ 29,50).

* Gratis af te halen bij het Brits Toeristenbureau in Amsterdam: Movie Map, een Engelstalige vouwkaart met 67 locaties in Groot-Brittannië waar bekende films en tv-series zijn opgenomen.

* Uitgever J.H. Boom wandelt al jaren door Parijs, schreef daarover in regionale bladen en bundelde die wandelervaringen in Couleur locale. In het fraai vormgegeven boek zijn de tekeningen en foto's eveneens van Boom. Prijs ¿ 29,50.

* Logis de France viert het vijftigjarig bestaan met een gratis Le Guide des hotels-restaurants. Bijna vierhonderd pagina's praktische informatie met wegenkaart. Verkrijgbaar bij Maison de la France, 0900-112.23.32.

* Veertien schrijfsters stonden een (eerder gepubliceerd) reisverhaal af voor de bundel Amazonië. Vrouwen op reis, samengesteld door Anne Wesseling. Bekende namen zijn Ethel Portnoy, Lisa St. Aubin de Terán, Ineke Holtwijk en Marion Bloem. Prometheus; ¿ 24,90.

* Uilenpad, impressies van de Zak van Zuid-Beveland brengt aquarellen, etsen en tekeningen van vogelkenner Erik van Ommen samen met tekst van Robbert Jan Swiers. Te bestellen bij REGIO-PRojekt 050-317.14.00, voor ¿ 24,95 plus ¿ 2,50 verzendkosten.

* Voor het eerst zijn in één overzicht ruim 350 adressen bijeengebracht van accommodaties in Nederland voor groepen vanaf zeven personen: Groepsverblijven in Nederland. Het aanbod varieert van appartementen tot kloosters en zeilschepen. Bij de meeste VVV's te koop (¿ 17,50) en ook bij uitgever Groepsgewijs (giro 791.23.66, Heerenveen, ¿ 22,-).

Meer over