Pas verschenen

* Francofielen kochten de hotelgids van Logis de France bij voorkeur in Frankrijk. Daar was hij goedkoper, maar nu worden boek en kaart gratis toegezonden door het Frans verkeersbureau, tel....

* Thailand zacht als zijde, buigzaam als bamboe, hét succesboek van Sjon Hauser, heeft als negende druk een stevige uitbreiding en actualisering ondergaan. Ook heeft het boek er een fotokatern bijgekregen. Uitgever bleef Nijgh & Van Ditmar; prijs fl 39,90.

* Iemand die de naam van de voetbalclub Feyenoord niet kan spellen, kan toch een behoorlijk boek schrijven over Rotterdam. Frits Baarda heeft voor de Marco Polo-serie van Unieboek een levendige gids geschreven over de stad waarvan steeds meer buitenstaanders (vooral Hagenaars) ontdekken dat het er goed eten en uitgaan is. Marco Polo Rotterdam kost fl 12,90.

* Voor dagjesmensen die bestand zijn tegen gezwollen taalgebruik verkopen VVV's en ANWB het ideeëngidsje Waterrijk Nederland. Het staat vol 'spetterende' locaties waar gezeild en geroeid kan worden en die activiteiten zijn 'om te watertanden'. Prijs fl 4,95.

* In vijftig wandelingen voert Ton Joosten de liefhebber door de Spaanse Pyreneeën. Ignace Fermont heeft er voor de Belgische Ardennen wat minder nodig: negen, maar die heten trektochten. Verschenen bij Elmar; fl 32,50 per deel. En wie aan deze wandelgidsen nog niet genoeg heeft, kan ook op stap met Wandelen in Europa, van België tot Zwitserland. Eerder verschenen in NRC-Handelsblad, nu bij Contact voor fl 24,90.

Meer over