Pas verschenen thrillers

Elvis laten inslapen

Wanneer rechercheur Tom Thorne hoort dat de dierenarts zijn kat Elvis moest laten inslapen, spoelt er een eenzaamheid over hem heen 'waar geen spannend boek, geen enkel gezelschap, tegenop kan'. Niet weinig mensen worden er ingeluisd in dit opwindende verhaal. Een overspelige man wordt door zijn 'verleidster', een privédetective, in de val gelokt die zijn echtgenote heeft opgezet.

Een vrouw wordt veroordeeld wegens de opdracht tot liquidatie van haar echtgenoot. Levend verbrand, maar tien jaar later gefotografeerd? Een verkrachter en moordenaar denkt zijn straf te ontlopen. 'Hij zal wensen dat hij haar vermoord had,' zei Thorne.'

Mark Billingham: Uit de dood verrezen

Anthos; € 15,-

Bivakmuts in biertuin

Dublin. Een gespierde man met bivakmuts loopt de biertuin in. Noel beeft, voelt een warme stroom urine langs zijn been. Drie knallen.

Gina's telefoon, haar zuster. 'Het is Noel. Hij is gisteravond verongelukt. Met zijn auto de weg afgereden.'

De Evening Herald: 'Familie in shock na dubbele tragedie'. In één nacht. Neef en oom. Jonge Noel, bendelid, doodgeschoten; oudere Noel, zichzelf doodgereden, met drank op. Zijn jongere zus Gina kan het niet geloven.

Ze stuit op een auto-ongeluk van jaren gelden, met één overlevende. En op een hedendaags, immens bouwproject. Opvallend goed opgebouwd en geschreven.

Alan Glynn: Winterland

Karakter; € 19,95

undefined

Meer over