Pas verschenen jeugdboeken

PJOTR VAN LENTEREN

Kever kan vliegen

Chitty Chitty Bang Bang is een kinderfilm (met acteur Dick Van Dyke) uit 1968 over een wonderauto, die miljoenen volwassenen wereldwijd in hun jonge jaren moeten hebben gezien. Het kinderboek dat aan de film ten grondslag lag, werd geschreven door James Bond-auteur Ian Fleming. Op verzoek van diens erven schreef de befaamde jeugdauteur Frank Cottrell Boyce nu een vervolg. Een heerlijk zomervakantieboek van een verteller die je al na de eerste bladzijde niet meer loslaat. Handige vader wordt werkloos, koopt een oude Volkswagen en zet er een nieuwe motor in. Dan blijkt de auto ineens veel meer te kunnen dan rijden.

Frank Cottrell Boyce: Chitty Chitty Beng Beng vliegt weer.

Gottmer; € 14,95; vanaf 9 jaar.

In bad met 7 zonen

Mevrouw de Vries kan het niet laten om op ladders te klimmen. Maar ja, ze was vroeger dan ook acrobaat. En mevrouw Van Veen wordt elke zondag in bad gedaan door haar zeven zonen, precies zoals zij dat vroeger deed met hen.

Vertaalster en dichteres Bette Westera maakte samen met illustrator Sylvia Weve een grote, bijzonder vormgeven bundel over ouderen en hoe zij als jongeren waren. Iedere pagina is een flap, met op de voorkant een gedicht over een bewoner van een verzorgingshuis en op de achterkant een gedicht over vroeger. Een van de origineelste boeken in jaren, voor het hele gezin.

Bette Westera en Sylvia Weve: Aan de kant, ik ben je oma niet.

Gottmer; € 19,95; vanaf 10 jaar.

undefined

Meer over