Pas verschenen fictie

Nagelaten Pavese

In de nalatenschap van de Italiaanse romancier en dichter Cesare Pavese, die in 1950 op zijn 42ste een eind aan zijn leven maakte, werden elf hoofdstukken aangetroffen van een onvoltooide roman. Om en om geschreven met Bianca Garufi (1918-2006), en verschenen in 1959: Het grote vuur. Voor de personages Giovanni en Silvia zouden Pavese en Garufi model hebben kunnen staan. De twee vertalers van Het grote vuur, dat komende week voor het eerst in het Nederlands verschijnt, zijn Evalien Rauws en Luc de Rooy. Over en weer stuurden ze elkaar een vertaald hoofdstuk toe, en werkten zo naar het open einde.

Karaat; € 16,90

Mauriacs kleinkind

Of het helpt is de vraag, maar de uitgever meldt dat Anne Wiazemsky (1947), schrijfster van de roman Kind van een oorlog die werd vertaald door Liesbeth van Nes, de kleindochter is van François Mauriac. Die won de Nobelprijs voor Literatuur in 1952, toen Anne vijf jaar was. In haar roman reconstrueert Wiazemsky de ontmoeting van haar ouders in Berlijn.

Meulenhoff; € 19,95

Een chaotisch gezin

'Voor mijn moeder, mijn broers en mijn vader', luidt de opdracht in Wij, de wilden van Justin Torres (New York, 1980), en dat is met reden: de roman handelt over het chaotische leven van drie broertjes, hun Puertoricaanse vader en hun blanke moeder. Vertaald door Nicolette Hoekmeijer.

Meulenhoff; € 17,95

undefined

Meer over