Pas verschenen fictie

Nieuwe en oude zkv's

De toekenning van de prestigieuze Constantijn Huygensprijs 2010 heeft geen ander mens gemaakt van A.L. Snijders (1937), pseudoniem van Peter Cornelis Müller en voormalig docent Nederlands aan een politieschool. De uitgever doet deze geruststellende mededeling achterop de vijfde verzameling met ZKV's, ofwel zeer korte verhalen, dit keer 194 stuks uit de jaren 2010 en 2011. Brandnetels & verkeersborden is de titel, 'net zo saai en oninteressant als mijn leven'. Ook verschenen: Ruim water (Thomas Rap; € 19,90) columns en briefjes uit de jaren 1986-1988 die Snijders schreef voor Het Parool, toen al ambitieloos, naar eigen zeggen.

AfdH uitgevers; € 19,50

Espinosa vertaald

Si tú me dices ven lo dejo todo... pero dime ven, noemde Albert Espinosa (Barcelona 1974) zijn roman die vorig jaar verscheen, naar een nummer van het trio Los Panchos. Joke Mayer vertaalde het verhaal over Dani die naar Capri gaat: Als je me vraagt om te komen laat ik alles achter... maar vraag het me.

Prometheus; € 17,95

Tijd voor Thailand

Willem heet de hoofdpersoon in de roman Park, het debuut van Willem Claassen (1982). Relatie uit, woont in een woonwagen, in het ouderlijk huis zijn luidruchtige en zwartwerkende Polen aan het klussen (moeder: 'Ze zijn nu met jouw oude kamer bezig'), vertrekt naar Thailand. Tijd om de balans op te maken.

De Bezige Bij; € 17,90

undefined

Meer over