'Partij Peter R. de Vries op 36 procent'

Ongeveer 36 procent van de bevolking zou het op prijs stellen als misdaadverslaggever Peter R. de Vries met zijn Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) zou deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2007....

De Vries, die zijn partij eind april oprichtte, legt de lat zelf nog wat hoger. Hij zei pas aan de verkiezingen mee te zullen doen als 41 procent van de bevolking zijn partij als een aanwinst zou beschouwen. Vrijdagmiddag maakt de televisiepersoonlijkheid definitief bekend of hij meedoet aan de verkiezingen of niet.Vorige week donderdag stond De Vries, in de laatste NIPO-peiling, op 28 procent.

Volgens De Hond werkt het woord ‘aanwinst’ niet mee aan het behalen van het percentage van 41. De ervaring leert dat Peter R. de Vries met dat woord enkele procenten lager scoort dan met de vraag of men wil dat hij meedoet, aldus de onderzoeker.

De Hond constateert overigens dat als de categorie ‘weet niet’ niet zou worden meegeteld in de resultaten, De Vries wel op 41 procent zou uitkomen (van mensen die willen dat hij meedoet). Ongeveer 29 procent is van mening dat als de misdaadverslaggever het nu zou laten afweten, hij de mensen in de kou laat staan.

Meer over