Partij CP'86 niet ontvankelijk in geding Rotterdam

CP'86 keert voorlopig niet terug in de fractiekamer van het Rotterdamse stadhuis. De president van de rechtbank in Rotterdam verklaarde de partij donderdag niet ontvankelijk na een kort geding waarin CP'86 eiste weer over de werkruimte te mogen beschikken....

Van onze verslaggever

ROTTERDAM

Volgens rechtbankpresident mr. J. Mendlik heeft CP'86 het verkeerde type geding aangespannen. De beslissing van burgemeester Peper om de extreem-rechtse partij het gebruik van de fractiekamer te ontzeggen, is geen publieksrechtelijke kwestie maar een privaatrechtelijke.

CP'86 werd in juni de toegang tot het stadhuis ontzegd. Vanuit de fractiekamer bleek wethouder H. Simons een aantal keren telefonisch bedreigd ten zijn. Eerder was wethouder H. Meijer al in de pauze van een vergadering door een medewerker van de extreem-rechtse partij gemolesteerd.

Volgens de advocaat van CP'86 probeert Rotterdam de partij 'politiek monddood' te maken. De raadsman van de gemeente verklaarde twee weken geleden tijdens de behandeling van het kort geding dat CP'86 'schandalig misbruik' heeft gemaakt van de gastvrijheid.

Meer over