Parkpop trekt 190.000 muziek- en WK-fans

Parkpop heeft dit jaar ruim 190.000 bezoekers getrokken. Die keken en luisterden naar onder meer Epica, Kensington, Gers Pardoel en 10cc. Maar tijdens de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Mexico lag het muziekprogramma stil en gingen in het Haagse Zuiderpark de grote tv-schermen aan.

In oranje geklede bezoekers van Parkpop kijken naar de WK-wedstrijd tussen Nederland en Mexico op een groot scherm worden getoond. Beeld anp
In oranje geklede bezoekers van Parkpop kijken naar de WK-wedstrijd tussen Nederland en Mexico op een groot scherm worden getoond.Beeld anp

Het was voor het eerst in het 34-jarig bestaan van het festival dat de programmering werd aangepast om de bezoekers naar voetbal te kunnen laten kijken.

Op Festival Mundial (vrijdag, zaterdag en zondag in Tilburg) kwamen ongeveer 24.000 mensen af. Thema van het driedaagse evenement dit keer: Mexico!, maar dat was toeval.

Parade
De Parade ruimde zondag zijn tenten in Rotterdam weer op. Het rondreizende evenement trok in het Rotterdamse Museumpark 30.600 bezoekers en dat waren er 600 meer dan vorig jaar. Vrijdag 4 juli opent De Parade de deuren in Den Haag.

Down the Rabbit Hole, in het Gelderse Beuningen, ontving 10.000 bezoekers. Die keken onder meer naar De Staat, The Black Keys en Foals. De organisatie (die ook Lowlands voor haar rekening neemt) kijkt tevreden terug op de eerste editie en is nu al van plan flink te gaan groeien.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa
Meer over