Pantani boekt in rit naar Pyreneeen tweede dagwinst

Marco Pantani heeft zondag zijn tweede ritzege in de Tour de France geboekt. De 25-jarige Italiaan won de veertiende etappe over 164 kilometer van Saint-Orens de Gameville naar Guzet-Neige....

Van onze verslaggevers

GUZET-NEIGE

De ontknoping van de etappe werd ingeleid door Tony Rominger. Op ruim veertig kilometer van de aankomst sprong hij weg uit uit het peloton. De aanval werd beantwoord door Pantani, die in de tegenaanval Rominger zelf het nakijken gaf. De Zwitser werd later zelfs voorbij gereden door het peloton.

In de slotklim boekte Indurain enige winst op zijn twee naaste belagers, Zülle en Jalabert. Nadat de Deen Riis een poging had ondernomen van de gele-truidrager weg te sprinten, plaatste Indurain een tempoversnelling. Zülle hield de schade beperkt tot twee seconden. Jalabert moest 53 tellen prijs geven op de klassementsleider.

Indurains ploegleider Unzue heeft dit weekeinde zijn grote twijfels geuit over de opmerkelijke ontwikkeling van Jalabert. Unzue omzeilde zorgvuldig het woord doping, maar deed wel suggesties in die richting. Volgens hem is het fysiek gesproken onmogelijk dat de Fransman, altijd een pure sprinter, zich nu met alle klassementen kan bemoeien.

Jalaberts ploeggenoot Erik Breukink fietst volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid voor de ploeg van Cees Priem. Pr-man Arjan Bos bevestigde zondag in Guzet-Neige de belangstelling van TVM . 'We hebben deze Tour een keer gepraat. Na de Tour praten we verder en dan komen we d'r wel uit', zei Bos.

Breukink moet bij TVM assistentie gaan verlenen aan kopman Bo Hamburger. ' Volgend jaar moet Hamburger eigenlijk bij de eerste tien rijden en daarbij hebben we een paar goeie klimmers nodig. Breukink is dat.'

Meer over