Palestijn verwondt vier Israëliërs, onder wie vrouw van 80

Een Palestijnse man heeft maandag vier Israëliërs neergestoken, onder wie een 80-jarige vrouw. De bejaarde vrouw werd in de rug gestoken. De steekpartijen vonden plaats in Rishon Lezion bij Tel Aviv. Eerder op de dag schoten soldaten op de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse jongen van 16 jaar dood die een militair probeerde neer te steken.

Een winkel in Rishon Lezion waar de Palestijn toesloeg. Beeld afp
Een winkel in Rishon Lezion waar de Palestijn toesloeg.Beeld afp

De afgelopen maand zijn al 67 Palestijnse jongeren om het leven gekomen door Israëlisch geweervuur. Het merendeel was betrokken bij steekpartijen en anti-Israëlbetogingen. Elf Israëliërs kwamen om het leven, de meeste bij steekpartijen.

De Palestijnse man van 19 jaar die de bejaarde aanviel, had eerder een vrouw neergestoken in een bus. Hij rende daarna een straat in waar hij opnieuw een vrouw aanviel met een mes. Hierna probeerde de Palestijn uit Hebron een kledingwinkel binnen te gaan in het stadje, zo'n twintig kilometer ten zuiden van Tel Aviv.

Een vrouw in de winkel wist echter op tijd de deur te sluiten. In een andere winkel wist hij nog een vrouw te verwonden. Het 80-jarige slachtoffer werd behalve in de nek ook in de maag gestoken. De Palestijn werd overmeesterd door voorbijgangers waarna hij werd gearresteerd door de politie.

Controlepunt

De 16-jarige Palestijnse jongen die uren eerder werd doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever, werd benaderd door soldaten bij een benzinestation naast een controlepunt. Hij trok volgens het Israëlische leger een mes en probeerde een van de soldaten neer te steken. De jongen werd neergeschoten en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De andere Palestijn werd aangehouden.

Meer over