Paleis het Loo, Tour de France, Glastonbury 2013

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Exterieur van Paleis het Loo. Beeld anp
Exterieur van Paleis het Loo.Beeld anp

TOUR DE FRANCE: RODEZ - MENDE

NPO 1, 14:10 uur

De renners op Neeltje Jans. Dat was een mooi plaatje. Zie waar de Tour vandaag langskoerst: het viaduct van Millau, de tuibrug over de Tarn. Architect Norman Foster wilde dat dit hoge viaduct de delicaatheid van een vlinder zou uitstralen. Mensenwerk dat samengaat met de natuur.

PALEIS HET LOO

NPO2, 19:20 uur

De oude serviezen van Paleis Het Loo trekken niet genoeg bezoekers meer. Het museum moet (docu uit 2012) moderniseren. De conservator is als een kind zo blij als iemand een sigaar - die Winston Churchill nog half heeft opgerookt op Soestdijk - komt brengen in een tupperwarebakje.

PUUR MUZIEK: RICHARD WAGNER

CANVAS, 19:02 uur

In 1849 vluchtte Richard Wagner, componist én politiek activist, met een vervalst paspoort naar Zwitserland. In Zurich zou een van zijn creatiefste periodes aanbreken. Hij begon er aan Parsifal, Tristan und Isolde en De Ring. Zijn achterachterkleinzoon Antoine Wagner reist hem achterna.

GLASTONBURY 2013

NPO3, 22:20 uur

Geen tv-weekend zonder festival. Vandaag, in samenwerking met de BBC, een herhaling van Glastonbury 2013. Het jaar dat de Rolling Stones debuteerden op het festival. 150 duizend bezoekers keken naar onder anderen Mumford & Sons, Vampire Weekend en Arctic Monkeys.

Meer over