Pakistan zet tribunaal op voor Musharraf

De Pakistaanse regering heeft een speciaal tribunaal opgericht voor de berechting van oud-dictator Pervez Musharraf wegens hoogverraad. Premier Nawaz Sharif heeft drie hoge rechters benoemd, maakten de autoriteiten woensdag bekend. Daarbij werd niet vermeld wanneer het eerste proces wegens hoogverraad in de geschiedenis van het Zuid-Aziatische land begint.

Redactie
Pakistaanse agenten bewaken het huis van de voormalige president Musharraf, die wordt beschuldigd van hoogverraad. Beeld epa
Pakistaanse agenten bewaken het huis van de voormalige president Musharraf, die wordt beschuldigd van hoogverraad.Beeld epa

Musharraf zette in 2007 de grondwet buiten werking. Volgens diezelfde grondwet is dat hoogverraad, waarop de doodstraf staat. De oud-dictator is op borgtocht vrijgelaten en wacht op het begin van zijn proces.

Musharraf kwam in 1999 aan de macht door een staatsgreep tegen Sharif. Hij stapte in 2008 op nadat parlementariërs met een afzettingsprocedure hadden gedreigd. Musharraf ging in ballingschap in Dubai. In maart keerde hij terug.

Meer over