Paddeltje is alles voor me, nou ja, op dierengebied dan

Schrijver Arthur van Amerongen heeft duizenden 'vriendinnen' op Facebook die zich op velerlei wijze over hem willen ontfermen. Dit gebeurde er met een van hen.

Lieve Arthur,

Ik ben zo blij dat we eindelijk Facebook-vriendjes zijn. Elke maandag lees ik meteen je Volkskrant-column op internet. Ik leef enorm met je mee, echt waar! Die foto die je er vandaag op zette - van Raya, Tita en Jambo in de zon - is ZO lollig! Echt schatjes. Ik heb ook een hondje. Paddeltje is alles voor me, nou ja, op dierengebied dan. Jij begrijpt dat wel...

We lijken op elkaar, denk ik, al ben ik natuurlijk veel minder getalenteerd dan jij. En jij bent maar twintig jaar ouder. Dat stomme meisje in jouw boek Mambo Jambo was toch ook veel jonger?

Zal ik iets over mezelf vertellen? Ik ben een weegschaal, een twijfelkont dus. Ik heb mijn studie pedagogiek niet afgemaakt. Ik dacht ineens: ik werk toch liever met kunst dan met kinderen. Ik woon leuk, in een flat in Voorburg. Maar jij woont nog veel leuker. Ik was pas in je dorp! Wat een schattig en knus huisje heb je! En dan al die wilde kruiden in de tuin. Ik heb er lavendel geplukt, dat ligt nu onder mijn kussen.

In dat restaurantje in het dorp zei een meisje dat daar bediende (helemaal niet knap, Oost-Europees denk ik) dat je in Nederland was. Ik hoopte zo je tegen te komen! Ik spreek een beetje Portugees (nu zes lessen achter de rug). Vind je het niet vervelend om alleen te wonen? Ik vind het zelf maar niks, in mijn eentje.

Kusjes van Laura (en een lik van Paddeltje)

Ha die Laura!

Wat leuk allemaal! Ik voel me gevleid dat je mijn werk zo goed kent. Soms denk ik dat niemand het leest. Ja, ik woon hier mooi, hè! Zei die serveerster nog iets raars over mij? Je moet mijn column wel met een korreltje zout nemen, hoor. Ik kan moeilijk elke week met een blij verhaaltje komen. Voor opgeklopte vrolijkheid moeten de mensen maar naar die enge kastnicht van een Humberto Tan kijken.

Wat een fijne foto van jou, op je Facebook-wandje. Waar is die genomen? Wat voor werk doe je nu? Ik vind het prettig dat je zo direct en eerlijk bent. Ik heb best veel slechte ervaringen. Soms geven mannen zich voor vrouwen uit, uit Afrika of het Oostblok. Vaak draait het alleen maar om betaalde seks of om mijn centen, die ik niet heb.

Ik ben alweer bijna 55 en de botten zijn wat stram maar verder werkt alles nog, hoor! Heb je nog meer foto's van jezelf? Die van mij staan allemaal op mijn wandje, gratis en voor niks. Let niet op de rommel in mijn huisje, haha. Ik zou best een (jonge) inwonende werkster en verpleegster kunnen gebruiken trouwens. Mantelzorg heet dat toch?

Um beijinho, Arthur

Meer over