Paal en lat staan PSV in de weg op Gran Canaria

PSV heeft zaterdag de finale van het toernooi om de Maspalomas Cup op Gran Canaria verloren. De ploeg van trainer Phillip Cocu moest met 1-0 buigen voor FC Augsburg. De club uit de Bundesliga, met international Paul Verhaegh als aanvoerder, won het vriendschappelijke toernooi door een doelpunt van Arek Milik. De Poolse spits knalde de bal een kwartier voor tijd langs doelman Jeroen Zoet.

Phillip Cocu praat in de dug-out met Ji-Sung Park. Beeld pro shots
Phillip Cocu praat in de dug-out met Ji-Sung Park.Beeld pro shots

Cocu stuurde tegen FC Augsburg zijn beoogde basiselftal voor de tweede seizoenshelft het veld in. Stijn Schaars, die sneller dan verwacht hersteld is van een blessure aan zijn rechterkuitbeen, deed ruim een uur mee. PSV hervat de competitie volgende week zondag in Amsterdam tegen Ajax. De nummer 7 van de eredivisie heeft 11 punten minder dan de koploper.

PSV had op het Spaanse vakantie-eiland de finale bereikt door een overtuigende zege op Lokomotiv Plovdiv (3-0). Tegen FC Augsburg, de verrassende nummer 8 van de Bundesliga, waren de beste kansen voor de ploeg uit Eindhoven. Jürgen Locadia schoot in de eerste helft op de paal, Memphis Depay raakte na rust de lat. Uit een snelle uitbraak was het echter Milik die met een hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied scoorde voor de Duitsers (0-1). De jonge Rai Vloet mocht als invaller opnieuw nog wat minuten maken.

De Eindhovenaren reizen zondag terug naar huis. De clubleiding hoopt dan de komst van Bryan Ruiz af te ronden. PSV heeft inmiddels een akkoord met Fulham over het huren van de Costa Ricaanse aanvaller, maar die moet zelf nog beslissen waar zijn toekomst ligt.

Meer over