weermaandag 7 januari

Overwegend bewolkt met hier en daar lichte regen

Beeld ANP

Deze week is het weer elke dag anders. Maandag begint rustig en vrijwel overal droog. Het is overwegend bewolkt. In de loop van de ochtend wordt vanuit het noordwesten de bewolking dikker en valt hier en daar lichte regen of mot­regen. Meer regen valt vooral in de middag en avond. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe, in de avond waait het langs de kust krachtig of hard.

Dinsdag wordt een onstuimige dag. In de kuststreken is het stormachtig met windkracht 8. Op de Waddeneilanden komt het mogelijk tot een noordwesterstorm. Het weerbeeld is wisselend. Nu en dan klaart het fel op, soms betrekt het en trekken enkele flinke buien voorbij. Het wordt maximaal 8 graden, maar door de wind voelt het frisser aan. Dinsdagavond waait het minder hard, maar pas op woensdag komt de atmosfeer tot rust.

Vooral in het westelijk kustgebied is er woensdag nog kans op een bui. ­Verder blijft het droog en schijnt de zon soms. Met in de middag 5 of 6 graden op de thermometer is het fris. Koud wordt het in de nacht naar donderdag met een paar graden vorst verder landinwaarts.

Op donderdagochtend is het eerst droog met zonneschijn. Later op de dag neemt de bewolking toe en gaat het af en toe regenen. Het wordt maximaal 6 graden.

Meer over