Opzij: APG-topbelegger Kemna is machtigste vrouw

Maandblad Opzij heeft Angelien Kemna, hoofd beleggingen van pensioenuitvoerder APG, verkozen tot de machtigste vrouw van Nederland. Dat maakte het tijdschrift vandaag bekend.

Angelien Kemna, topvrouw bij de Algemene Pensioen Groep, is in Felix Meritis in Amsterdam uitgeroepen tot de invloedrijkste vrouw in Nederland. Beeld anp
Angelien Kemna, topvrouw bij de Algemene Pensioen Groep, is in Felix Meritis in Amsterdam uitgeroepen tot de invloedrijkste vrouw in Nederland.Beeld anp

De jury onder leiding van hoofdredacteur Margriet van der Linden van Opzij is van mening dat Kemna, die een belegginsportefeuille beheert van 280 miljard van met name ambtenarenpensioenfonds ABP, 'een geweldig en eigen stempel drukt op de financiële sector, ondertussen oog houdend voor duurzame, maatschappelijke ontwikkelingen'.

Kemna sprak van een eervolle uitverkiezing, die volgens haar gedreven is door de invloed die de financiële markten momenteel hebben op ons leven. 'Mijn rol is om ook in deze omstandigheden ervoor te zorgen dat het geld dat miljoenen mensen opzij hebben gezet voor hun pensioen, weloverwogen wordt belegd en beheerd', aldus Kemna.

Het is de derde keer dat Opzij een top-100 van invloedrijke Nederlandse vrouwen heeft samengesteld. De hele lijst is gepubliceerd in het novembernummer van Opzij. Koningin Beatrix en FNV-voorzitter Agnes Jongerius gingen Kemna de afgelopen jaren voor.

Meer over