Opstandige parlementariërs stappen uit Syriza en Nijntje niet zonder toezicht

25 opstandige parlementariërs stappen uit Syriza, alle acht beelden van de Nijntje Art Parade zijn van straat gehaald uit voorzorg tegen vandalisme en het intrigerende spel achter de transfer van mr. Frank 'Rijdende rechter' Visser.

Nijntje wordt verplaatst naar de binnenplaats van het Centraal Museum in verband met vandalisme Beeld null
Nijntje wordt verplaatst naar de binnenplaats van het Centraal Museum in verband met vandalisme

De ochtend in vogelvlucht

- De beweging Syriza van de Griekse ex-premier Alexis Tsipras valt uit elkaar. Zo'n 25 parlementariërs richten vrijdag een eigen partij op, meldden Griekse media.

- Strijders van IS hebben een klooster uit de vijfde eeuw in Syrië vernield.

- In het havengebied van de Chinese stad Tianjin is vrijdag opnieuw brand uitgebroken.

- Hackers hebben woensdag opnieuw een grote hoeveelheid data van gebruikers van 'overspelsite' Ashley Madison openbaar gemaakt. Onder hen zijn bijna 600 Nederlanders.

- De Britse regering gaat de komende twee jaar 10 miljoen euro bijdragen aan maatregelen van Frankrijk om de vluchtelingenstroom in het land onder controle te krijgen.

Een + achter een artikel?

Artikelen met een + erachter zijn uiteraard gratis te lezen voor abonnees van de Volkskrant. Nog geen abonnee? Geen nood! U kunt de Volkskrant hier twee weken gratis en zonder verplichtingen proberen.

Voor aan de lunchtafel

Alle acht beelden van de Nijntje Art Parade zijn van straat gehaald uit voorzorg tegen vandalisme. Dat leest u goed: Nijntje-beelden zijn niet veilig in de openbare ruimte. Mogen we hier even moraliserend de vinger wijzen naar het uitschot dat hiervoor verantwoordelijk is.

De Rijdende Rechter naar SBS. Hoewel, Mr. Frank Visser naar SBS, want het programma blijft bij de NPO. Televisie-criticus Jean-Pierre Geelen ziet een intrigerend spel achter de opmerkelijke transfer (+): 'Droomde mr. Frank Visser zich nu hardop in zijn zwembroek op de springplank tussen zijn nieuwe vrienden Gerard Joling en Emiel Ratelband?'

Het is een bijzonder eerbetoon, in een occult muzikaal decor. Op de vandaag verschenen nieuwe plaat Meliora van de Zweedse band Ghost valt een jubelend en bijna sacraal gezongen nummer op, genaamd He Is, dat is opgedragen aan de vorig jaar overleden Eindhovense gitarist Selim Lemouchi.

Mr. Frank 'de rijdende rechter' Visser Beeld null
Mr. Frank 'de rijdende rechter' Visser

Het werk van veelbelovend fotograaf Jan Hoek gaat over de relatie tussen model en fotograaf; hoe ver kun je daarin gaan? (+) Zoals bijvoorbeeld zijn werk met het hyperromantische duo Kim en Paul. Ze willen graag op vakantie, vooral om seks te kunnen hebben op andere plekken dan hun kamer in een tehuis voor mensen met een verslavingsprobleem. In seks zijn ze nu eenmaal erg goed, zegt hun vriend Jan Hoek (31), die ze besluit mee te nemen naar hotel Thermae Palace in Oostende. 'Ze doen het na zeven jaar nog altijd gemiddeld vijf keer per dag. Goed zijn in seks is voor hen als goed zijn in sport.'

Bekijk hier een selectie van de foto's van Hoek.

Op pad met Kim en Paul Beeld null
Op pad met Kim en Paul
null Beeld null

Grabbelton Internet

'Wat ze tegenwoordig allemaal voor apps bedenken...' Je hebt het je tante vast een keer horen zeggen op een verjaardag. Nu, wij zeggen het ook na het lezen van deze kop op nu.nl: ' Nieuwe app brengt poepende mensen in contact'.

'Zie het als een magische plek waar mensen elkaar wereldwijd in anonimiteit kunnen ontmoeten om te genieten van een moment van zen, vrede en rust.'

Juist ja.

Hier worden we trouwens ook niet veel vrolijker van: een pretpark ontworpen door de Britse kunstenaar Banksy: Dismaland - zeg maar een gitzwarte versie van Disneyland. Hieronder een videorondleiding.

Achja, een vrijdaggifje omdat het... precies.

Elke middag op mobiel?

Dit overzicht elke middag op mobiel ontvangen? Klik hier.

Meer over