Oppermachtige Schumacher speelt met Hill

De Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 zondag op het circuit van Magny-Cours kende dezelfde uitslag als vorig jaar. Michael Schumacher eerste, Damon Hill tweede....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Coureur Michael Schumacher zorgt steeds weer voor frustraties bij zijn enige concurrent in de strijd om de wereldtitel. Damon Hill had zondag bij de huldiging op het erepodium de grootste moeite een glimlach op zijn gelaat te brengen. In alle trainingen had hij met zijn Williams de Benetton van wereldkampioen Schumacher afgetroefd. Zelfs in een uiterste poging kwam Schumacher niet aan zijn pole-position.

In de race speelde de kampioen eenvoudig met zijn uitdager, allebei uitgerust met dezelfde Renault-motor. Aan de finish bedroeg het verschil niet minder dan een halve minuut. Hill heeft over twee weken een thuiszege in de Britse Grand Prix nodig om zijn aanspraak op de titel intact te houden.

Op Magny-Cours dubbelde Schumacher alle rijders op vier na. Zestien van de 26 starters haalden de zwartwit geblokte vlag. Het verschil tussen de twee besten kwam onder meer tot uitdrukking in de tankstops.

Het team van Benetton voert de bijvulling en bandenwissel sneller uit dan de technici van Williams. Beide rijders hielden twee keer halt. Na de eerste stop van beiden reed Schumacher aan de leiding.

Belangrijkste onderscheid op het circuit is de remkunst van Schumacher. Hill: 'Michael is een grootmeester in het uitremmen. Die kunst verstaat hij het beste van allemaal.'

De Duitser verklaarde na de race zich zelden zo lekker te hebben gevoeld in zijn bolide als in deze Grand Prix van Frankrijk. 'Na de start, op de tweede plaats achter Damon, was ik toch niet zo zeker van de overwinning. Maar eenmaal aan kop, begon ik al aan de huldiging te denken.'

Hill sloot zich bij deze verklaring aan. 'Ik was ervan overtuigd niets meer te kunnen uitrichten toen ik naar de tweede plaats was gedrongen.'

MAGNY-COURS: Grote Prijs Frankrijk, formule I: 1. Schumacher (Dui) Benetton-Renault 306 km 1.38.28,428, 2. Hill (GB) Williams-Renault op 31,309 sec., 3. Coulthard (GB) 1.02,826, 4. Brundle (GB) Ligier-Mugen Honda 1.03,293, 5. Alesi (Fr) Ferrari 1.17,869, 6. Barrichello (Bra) Jordan-Peugeot op een ronde, 7. Hakkinen (Fi) McLaren-Mercedes, 8. Panis (Fr) Ligier-Mugen Honda, 9. Irvine (Ier) Jordan-Peugeot, 10. Frentzen (Dui) Sauber-Ford Zetec, 11. Blundell (GB) McLaren-Mercedes op twee ronden, 12. Berger (Oos) Ferrari, 13. Badoer (It) Minardi-Ford op 3 ronden, 14. Morbidelli (It) Footwork-Hart, 15. Salo (Fi) Tyrrell-Yamaha, 16. en laatste Moreno (Bra) Forti-Ford) op zes ronden.

Stand WK na zeven races: 1. Schumacher 46 pnt, 2. Hill 35, 3. Alesi 26, 4. Berger 17, 5. Coulthard 13, 6. Herbert (GB) Benetton 12, 7. Barrichello 7, 8. Irvine 6, 9. Hakkinen 5, 10. Frentzen, Panis 4, 12. Blundell, Brundle 3, 14. Morbidelli 1.

Meer over