Opnames tweede seizoen A'dam - E.V.A. starten in februari

De opnames van een tweede seizoen A'dam - E.V.A. (Amsterdam En Vele Anderen) gaan in februari 2013 van start. Op de Facebookpagina van de televisieserie, die zich afspeelt in Amsterdam, was onlangs al te lezen dat men kon beginnen met de productie van het tweede seizoen dankzij een bijdrage van het Mediafonds.

Simone Lautenbach
Teun Luijkx en Evan van de Wijdeven op de set als Adam en Eva. Beeld Vara
Teun Luijkx en Evan van de Wijdeven op de set als Adam en Eva.Beeld Vara

De Vara heeft nu laten weten dat de opnames in de eerste helf van 2013 plaatsvinden en dat de serie naar verwachting eind 2013 of begin 2014 op de televisie te zien zal zijn. De tweede serie zal bestaan uit acht afleveringen van 50 minuten.

In deel twee van A'dam - E.V.A. keren alle bekende gezichten uit het eerste seizoen terug. Teun Luijkx en Evan van de Wijdeven spelen weer de titelrollen als Adam en Eva. Ook Rick Paul van Mulligen (Harm-Jan), Urmie Plein (Dolores) en Timo (Sanne den Hartogh) zien we terug. Daarnaast is ook hetzelfde team makers verantwoordelijk voor de tweede serie. Onder anderen scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm en regisseur Norbert ter Hall gaan proberen het succes van het eerste seizoen te overtreffen.

Het verhaal
Ook het tweede seizoen van de serie gaat over verbinden, maar meer dan in het eerste seizoen komt de nadruk nu te liggen op de hoofdkarakters en hun familie en vrienden. De bijverhalen zullen in de tweede reeks meer verbinding hebben met de ontwikkelingen rond de vaste personages en geen op zichzelf staand verhaal vormen.

Het eerste seizoen A'dam - E.V.A. werd in het voorjaar van 2011 uitgezonden door de Vara. De eerste aflevering wist direct 900.000 kijkers te boeien.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 1.

Meer over