(Opmerking AS1: De naam Ard is een anagram van 'De Ramadan')

'Even los van dat-ie zich er niet mee had moeten bemoeien, hij heeft de brief niet slechter gemaakt.' Diederik Samsom was mild voor Ard van der Steur.

Melle Runderkamp en Simon Hendriksen
Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Beeld Freek van den Bergh
Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.Beeld Freek van den Bergh
null Beeld
Beeld

Afbeelding hierboven onleesbaar? Lees hieronder de tekst.

'Even los van dat-ie zich er niet mee had moeten bemoeien, hij heeft de brief niet slechter gemaakt.' Diederik Samsom was mild voor Ard van der Steur. Dat het toenmalig Kamerlid zijn controlerende taak zou hebben verzuimd door [Schrappen AS1: iets te enthousiast mee te schrijven aan een cruciale brief van minister Opstelten] te sonderen werd door Halbe Zijlstra weggegrijnsd: 'Volgens mij was hij juist enorm aan het controleren'. Van der Steur, die al een keer of vier een laatste kans had gehad, was volgens de oppositiepartijen zijn boekje dit keer 'ver, ver te buiten' gegaan. Moet je net de oppositie hebben. En dus kwam de [Schrappen AS2: vleesgeworden Bol.com-mascotte] Houdini van de Hofstad in het debat via het gebruikelijke recept met de schrik vrij: stukje zelfreflectie, had anders gemoeten, en hup, weer lekker aan de slag.

Legenda

[Schrappen AS1: ] tekst is geschrapt.
Subscript in plaats van geschrapte tekst.
(Opmerking AS1: ) opmerkingen bij tekst.
[Graag toevoegen AS1: ] extra toevoeging.

De Betrouwbare Mannetjes, die voor de gezelligheid een weekje meevasten met de Turk op de hoek, (Opmerking [AS1]: Wat voor jullie misschien leuk is, is dat 'De naam Ard' een anagram is van 'De Ramadan'. Kijk maar.) zapten langs Matthijs van Nieuwkerk, die zijn welverdiende zomerdutje had onderbroken voor 'een saluut' aan de afscheidnemende Mart Smeets. Die hoefde dit keer zelf nauwelijks in zijn superlatievenbuideltje te tasten. Ze werden hem zo voor de voeten geworpen: 'Journalistieke reus', 'Grand Old Man van de sportjournalistiek'. En het moet gezegd, als-ie eenmaal op dreef is, heeft hij bijkans een rappere tong dan Van Nieuwkerk. Mart genoot zichtbaar van 'de Mart'. Het ego paste maar nauwelijks in onze nieuw aangeschafte 71" flatscreen (ook zonder Oranje kopen we elk toernooi een nieuwe tv. Aan ons heeft het niet gelegen, MKB!), (Opmerking [AS2]: Heel goed, jongens!) Toch, alles beter dan weer die vermaledijde Teevendeal. Van de bewuste brief zou overigens nog een andere conceptversie moeten zijn, maar die zat dan weer in Ards oude mailbox en daar was geen back-up van, en hij wist zijn inlog niet meer, en de hond had zijn laptop opgegeten. (Opmerking [AS3]: Ik ben hier ongelukkig mee. De indruk wordt gewekt dat ik me de hele tijd overal tegenaan zat te sonderen.) [Schrappen AS3: Het gestuntel, het amateuristische gedraai en geglibber, het gaat maar door. En niemand die hem uit z'n lijden verlost. Nee, we hebben met hem te doen. Minister van der Steur.] We zien hem graag. De Ard. Politieke reus. Grand Old Boy van Veiligheid & Justitie. Een man met een bijkans rappere tong dan Mart Smeets. Iemand die gewoon maar blijft doorgaan, hoe uitzichtloos zijn situatie ook is. De Bernie Sanders van zooiend Nederland (Opmerking [AS4]: Ha! Supermooi dit!). De Muhammad Ali (Opmerking [AS5]: Er staan al best veel moslimdingen in. Daar komt hoe dan ook gedonder van. Misschien hier Cassius Clay gebruiken?) van het kabinet. Incasseert klap na klap, blijft overeind waar ieder ander allang was gevallen. Het is dan geen Thrilla in Manilla, geen Rumble in the Jungle, maar zo langzamerhand toch zeker de Sage van 's-Gravenhage. [Graag toevoegen AS1: Nee, vrindje Didi zag het zo slecht nog niet. De Ard had zich er misschien wederom niet mee moeten bemoeien, maar hij heeft dit zeker niet slechter gemaakt.]

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Als we wat meer in defensie hadden geïnvesteerd, waren we er nu gewoon bij geweest. (Opmerking [AS6]: Gaat dit over sport ofzo? Deze einddingen begrijp ik sowieso nooit.)

Veel plezier van uw nieuwe mening! (Opmerking [AS7]: Idem)

Betrouwbare Mannetjes Melle Runderkamp en Simon Hendriksen op Twitter: @Betmannetjes

Meer over