Opmaat Jong

Tournee..

Amsterdam

Over een brugwachter, een meisje en een onverwachte bezoeker gaat De Tolbrug (14+). De bekroonde voorstelling van het Antwerpse Paleis staat dinsdag t/m zaterdag in Bellevue.

Een dame achter de kinderwagen, een zwerver, een jogger, een man met een cadeau. De weg van de wagen van de dame die viel (4+) is een muzikaal, theatraal beeldverhaal van Hussaarts & Van Lohuizen. Zondag twee keer in De Brakke Grond.

Florestan is opgepakt en gevangen gezet. Zijn dappere vrouw dringt, verkleed als man, de gevangenis binnen. Frank Grooothof zette Verdi's opera Fidelio (8+) naar zijn hand. Vanavond t/m zondag in de Stadsschouwburg.

In een kelder wordt het archief opgeknaagd door grijze muizen. De beheerder gaat ze te lijf. De Indringer (7+), poppentheater door Theater Gnaffel, zondag in De Krakeling.

Den Haag

Bij de Francis Bacon-expositie in het Gemeentemuseum workshops 'Griezels', 'The devil in me' en 'Shoot: Bacon-fotocabine' (www.bacon.nl).

Groesbeek

Al gravend ontdekt Bonte de grondmonsters, die hem vertellen dat het Hart beschermen omdat het ziek is. Kan Bonte het Hart beter maken? Grondmonsters (2+) door Cees Brandt, zaterdag om 14 uur in de Mallemolen.

Utrecht

In het Huis a/d Werf Spijt, een voorstelling over miskopen door Sanne van Rijn i.s.m. zes Gentse jongeren; zaterdag de Ierse groep Kids in Control met 'Nervestorm' en Don't Hit Mama met 'Flashback', zondag de Theatercompagnie met Diskoobigge.

In Rasa vrijdag en zaterdag Dox met Lonesome Cowboy.

Meer over