Opmaat Jong

Tournee..

Om 5 geen sprookje (12+) te maken zijn de spelers van Huis a/d Amstel de straat op gegaan. Ze liepen mee met de politie, werkten in de snackbar, dansten in de disco en spraken uitgebreid met veel jongeren. Regie: Liesbeth Coltof. Vanavond en vrijdag in Amsterdam (Huis a/d Amsteltheater), zaterdag in Rotterdam (Schouwburg).

Het Wereld Kinderfestival reist langs een flink aantal steden. Met jonge circusartiesten uit Brazilië, Burkina Faso, China, Ghana en India. En Afro Lata, een swingende jeugdformatie uit Rio de Janeiro met een mix van dans, slagwerk en Afro-Braziliaanse muziek. Vanavond in Den Haag (Diligentia), vrijdag in Venlo (De Staaij), zondag in Utrecht (Vredenburg) en maandag in Amsterdam (Concertgebouw). Informatie tel. 030-2361250.

Amsterdam

Erik's wonderbaarlijke reis met muziek van W.F. Bon, wordt verteld door Frank Groothoff, begeleid door het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden. Woensdag in het Concertgebouw.

Harm heeft van zijn broer een beer gekregen, maar hij schaamt zich dat hij nog met een beer speelt en gooit het ding weg. Zijn broer is woedend. Komt dat ooit nog goed? Zachtjeshard (3+) van Cees Brandt staat woensdag in het Openluchttheater van het Vondelpark.

Baarn

Op kasteel Groeneveld kunnen kinderen al wandelend de belevenissen van prinses Pelsdiertje volgen, uit het sprookje Bontepels (t/m 27 augustus).

Den Haag

Een Indische tweeling blikt terug op zijn jeugd en herinnert zich op een hilarische manier de verhalen van ooms en tantes. Zo passeert ongemerkt 60 jaar geschiedenis. Sloom bloed (10+) is een familievoorstelling van Wederzijds. Woensdag op de Pasar Malam, op het Malieveld.

Stel je voor dat je op je zevende verjaardag rond middernacht ineens verandert in een behaard wezen met klauwen, puntige oren en een staart! Dolfje Weerwolfje (6+) is een lieve griezelvoorstelling naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Vandaag in de Openbare Bibliotheek Nieuw Waldeck.

Haarlem

In de Vleeshal nog t/m 12 juni de tentoonstelling Kuifje in het Verre Oosten, over Hergé en zijn boek 'De blauwe lotus'. Met originele tekeningen en voorstudies.

Laren

Bij de tentoonstelling 'Leven in een verzameling' in het Singer Museum (t/m 12 juni) hoort een dierenspeurtocht voor 7- tot 12-jarigen.

Rotterdam

Na de dood van haar vader wordt een meisje door haar stiefmoeder als werkster gebruikt, uitgelachen door haar drie stiefzusters. Tot de fee haar op een nacht meevoert naar het koninklijk bal. Assepoester (4+) door Jeugdtheater Hofplein, vrijdag, zaterdag en zondag in Theater Hofplein.

Utrecht

Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement presenteert Muziekfabriek, met elke zondagmiddag een open podium en elke zaterdag een workshop. Een project dat loopt tot en met 27 augustus (www.muziekfabriek.nl).

Meer over