OPMAAT JONG

Mikadoremi is muziektheater dat heen en weer schiet tussen een sprookje en realiteit. Mario van Erp schept een sprookjeswereld met behulp van alledaagse gebeurtenissen over pesten....

Amsterdam

Den Bosch

Omdat Pauline Mol vertrekt als artistiek leidster van Theater Artemis, vroeg ze een aantal schrijver korte scènes te maken rond mensen en dieren. Moniek Merkx en Jules Terlingen lasten de fragmenten over brutale obers, een gewichtige olifant en mysterieuze honden aan elkaar. De wereld is veel groter dan ze zeggen is een theatrale maaltijd vol dwaze, bijtenden en roerende momenten voor publiek vanaf 8 jaar. Woensdag in Theater Artemis.

Den Haag

Voorafgaand aan het North Sea Jazz Festival, dat op 10, 11, 12 juli plaastvindt, woensdagmiddag eerst een Gig For Kids: kinderconcert in het Congresgebouw met Samba Salad, Sandja en Tropical Hot.

Maastricht

In Kumulus (St. Maartenspoort 2) op 4 en 5 juli Kunstpiek 1998, een verzameling presentaties van 300 kinderen tussen de 3 en 8 jaar onder het motto 'Kijken en luisteren met handen en voeten'. Vrijdagavond de opening met muziek door de kinderen van Kumulus.

Rotterdam

Tijdens Wilhelmina's Zomer t/m 23 augustus elke zondag om 15 uur op de kade bij Hotel New York een kindervoorstelling. Deze zondag Vliegende honden bijten niet door theatergroep Hilaria (vanaf 4 jaar).

Tilburg

A is een Kalfje (dat staat op z'n kop) is een tentoonstelling in het Scryption over de geschiedenis van het alfabet (t/m 20 september).

Utrecht

In de bogenkelder een doorlopende voorstelling waarin Dick Bruna het verhaal van de Ark van Noach op zijn eigen wijze vertelt. Met een klank- en lichtspel van Jos Groenier. Tot half oktober.

Meer over