OPERA

Opera Zuid is op tournee met de opera's Cavalleria Rusticana en Pagliacci van Pietro Mascagni en Ruggero Leoncavallo. De regie is in handen van Christopher Alden en het Limburgs Symphonie Orkest staat onder leiding van David Parry....

Tournee

burg).

Amsterdam

De Nederlandse Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen brengen vanavond in het Muziektheater de première van Tsjaikovski's Onegin. Regie is van Johannes Schaaf. De hoofdrollen worden vertolkt door de Russin Elena Prokina (Tatjana), de Canadees Gino Quilico (Onegin), de Amerikaanse tenor Marcus Haddock (Lenski) en de Tsjechische mezzosopraan Hana Minutillo. De Rus Anatoli Kotsjerga zingt de fabuleuze bas-aria van vorst Gremin. Voorstellingen op 7, 10, 12, 15, 19, 22, 25, 28 en 31 mei.

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam laten hun operaklassen samenwerken in 'De Nieuwe Opera Academie'. Op 8 en 10 mei wordt in de Amsterdamse Theaterschool aan de Jodenbreestraat 'L'Egisto' gespeeld, een muzikaal dramaverhaal of 'favola drammatica musicale' uit 1643 van Pier Francesco Cavalli, o.l.v. Kenneth Montgomery en regisseur Javier Lopez Pinon.

Meer over