OPERA

De Nederlandse Opera brengt Il re pastore van Mozart in reprise, Pierre Audi's productie uit 1994. Graeme Jenkins leidt het Nederlands Kamerorkest....

Amsterdam

Tournee

De Nationale Reisopera met Hertog Blauwbards Burcht van Bartók en Erwartung van Schönberg in een enscenering van George Tabori. Vrijdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 20 april in Den Bosch (Theater a/d Parade), 26 april in Groningen (Stadsschouwburg), 29 april in Utrecht (Stadsschouwburg), 1 mei in Tilburg (Concertzaal) en tot slot op 3 mei in Nijmegen (Stadsschouwburg).

De operette Der Graf von Luxemburg van Léhar door het Muziektheater van Wroclaw, vanavond en vrijdag in Eindhoven (Stadsschouwburg), 19 april in Stadskanaal (Geert Teis), 20 april in Sittard (Stadsschouwburg), 21 april in Heerlen (Stadsschouwburg), 22 april in Nijmegen (Stadsschouwburg), 23 april in Venlo (De Maaspoort).

Het Antwerpse Muziekgezelschap Transparant brengt twee kameropera's, Trouble in Tahiti van Leonard Bernstein en The Medium van Giancarlo Menotti. Op 17 april in Dordrecht (Kunstmin) en 18 april in Maaseik, België (Achterolmen).

Meer over