OPERA

De Staatsopera Rousse uit Bulgarije maakt een tournee met Verdi's Rigoletto, vrijdag in Ede (de Reehorst), zaterdag in Nijmegen (Schouwburg), 6 november in Meppel (Ogterop) en tot slot op 9 november in Breda (Chassé Theater)....

Tournee

De Nationale Opera van Szeged met Die Zauberflöte van Mozart, vanavond in Den Haag (Lucent Danstheater) en tot slot 31 oktober in Venlo (de Maaspoort).

De Staatsopera Tatarstan brengt La Bohème van Puccini. Zaterdag in Roermond (de Oranjerie), zondag in Alkmaar (de Vest), dinsdag in Tilburg (Schouwburg), woensdag in Gouda (Schouwburg), 6 november in Kampen (Stadsgehoorzaal), 7 november in Purmerend (de Purmaryn). Tournee tot eind november.

Amsterdam

De Nederlandse Opera neemt Così fan tutte in reprise, zoals die enkele jaren geleden in de regie van Jürgen Flimm in première ging. De Brit Ivor Bolton leidt dit keer het Nederlands Kamerorkest - zijn debuut bij het DNO. In de belangrijkste rollen Patricia Schuman, Monica Bacelli, Raúl Giménez en Roberto Scaltriti. Van 5 t/m 30 november in het Muziektheater.

Vanavond in het Muziektheater laatste voorstelling van La Traviata door De Nederlandse Opera in de regie van Alfred Kirchner. Ralf Weikert leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest. Aïnhoa Arteta zingt de titelrol en Marcus Haddock is Alfredo.

Meer over