OPERA

De Staatsopera Rouse is op tournee met Verdi's Rigoletto, vrijdag in Hoogeveen (de Tamboer), zaterdag in Den Helder (de Kampanje), zondag in Lelystad (Agora), dinsdag in Zoetermeer (Stadstheater), woensdag in Amersfoort (de Flint)....

Tournee

De Nationale Opera van Szeged uit Hongarije maakt een tournee met Die Zauberflöte van Mozart, vanavond in Zeist (Figi), vrijdag in IJmuiden (Schouwburg), zaterdag in Uden (Markant), zondag in Kerkrade (Wijngrachttheater), dinsdag in Amstelveen (Cultureel Centrum) woensdag in Terneuzen (Zuidlandtheater). Tournee van 'Die Zauberflöte' tot en met 31 oktober.

Amsterdam

De Nederlandse Opera met La Traviata, zoals die in 1993 in première ging in een enscenering van Alfred Kirchner. Ralf Weikert leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest. Aïnhoa Arteta zingt de titelrol en Marcus Haddock is Alfredo. Voorstellingen nog op 16, 22, 25, 28 en 30 oktober om 20 uur, 19 oktober om 13.30 uur in het Muziektheater.

Leiden

De eerste opera van Warner van Es beleeft dinsdag zijn première in het LAKtheater: Socrates, naar een libretto van Rob van Starre en een regie van Karin Jönsthövel. Voorstellingen ook op 22, 24 en 25 oktober.

Meer over