OPERA

L'Orfeo van Monteverdi door De Nederlandse Opera onder muzikale leiding van Stephen Stubbs. De regie is van Pierre Audi. Muzikaal begeleid door Stubbs ensemble Tragicomedia en Concerto Palatino....

Amsterdam

Tournee

Tosca van Puccini door Opera Zuid met een overtuigende Henk Smit als Scarpia. Vanavond in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Eindhoven (Stadsschouwburg), dinsdag in Rotterdam (Schouwburg), 21 november in Heerlen en 23 november in Maastricht.

L'Arbore di Diana van Martin y Soler door de Nationale Reisopera en het LSO Symfonieorkest van Maastricht o.l.v. Arnold Östman. Vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), zaterdag in Tilburg (Stadsschouwburg), dinsdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 21 november in Arnhem (Schouwburg) en 23 november in Utrecht (Stadsschouwburg).

La Traviata door de Staatsopera van Tatarstan, in IJmuiden (Schouwburg, 15), in Cuijk (Schouwburg, 16) en Alkmaar (de Vest, 17 november).

De Staatsopera Rousse uit Bulgarije maakt een lange tournee met Nabucco van Verdi. Vrijdag in Gouda (Schouwburg), zaterdag in Roosendaal (De Kring), zondag in Amersfoort (De Flint), dinsdag in Middelburg (Schouwburg), woensdag in Etten-Leur (De Nobelaer), 21 november in Emmen (De Muzeval).

Meer over