Opera

Lucio Silla van Mozart door De Nederlandse Opera o.l.v. Adam Fischer, t/m 29 december in het Muziektheater Amsterdam...

Die Fledermaus van Johann Strauss door de Nationale Reisopera o.l.v. Andreas Stoehr, vanavond in Arnhem (Schouwburg) en maandag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Muziektheater

Ierse vertellingen door Theatergroep Flint is een hommage aan Ierland. Felix Strategier en Fran Waller Zepper maakten een tocht van vier maanden per woonwagen door Ierland. Met scènes, verhalen, bizarre ontmoetingen, Ierse ballades en gedichten wordt de reis herbeleeft. Zaterdag (première) t/m 29 december in Amsterdam (Roode Bioscoop); tournee.

Sweeney Todd, de bloedbarbier van Fleet Street, thrillermusical door Stichting Sondheim & Co over uit de hand gelopen wraak en hoe geweld meer geweld kan uitlokken. Vanavond t/m 19 december in De Engelenbak in Amsterdam.

Waar is thuis en hoe kom ik daar door Walpurgis/De Roovers. Confrontatie van de muziek van de Hongaarse componist György Kurtág met het werk van de schrijvers J.M. Coetzee en Kafka resulteert in een voorstelling over de zoektocht naar jezelf. Vanavond in Eindhoven (Plaza Futura) en tot slot zaterdag in Utrecht (De Kikker).

Ik van Orkater brengt de stemmen in het hoofd van de getormenteerde schrijver Gustav Flaubert tot leven. Met Beppe Costa als Flaubert, en onder meer Tamar van den Dop als Emma Bovary. Vanavond In Breda (Chassé Theater), 17 december in Rotterdam (Schouwburg), 18 december in Dordrecht (Schouwburg Kunstmin), 21 december in Amstelveen (Schouwburg), 22 december in Amsterdam (Meervaart).

First Lady, solo over Jacqueline Bouvier, alias Jackie Kennedy, alias Jackie Onassis, door Lori Spee. Tekst en regie: Herman van Veen. Vrijdag in Oosterhout (Theater De Bussel), 18 december in Delft (Theater De Veste).

Crazy for you, bewerking van musical van George & Ira Gershwin uit 1930 die speelt in de wereld van het theater. Met Joke de Kruijff en Dick Cohen, geregisseerd door Eddy Habbema. Vanavond t/m 30 december in Den Haag (Nederlands Congres Centrum)

Passion, hartstochtelijke musical van Stephen Sondheim met Pia Douwes, Stanley Burleson en Vera Mann. Een Joop van den Ende-productie. Vanavond in Uden (Theater Markant), 18 december in Alkmaar (Theater De Vest), 20 en 21 december in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), 23 december t/m 6 januari in Rotterdam (Luxor Theater).

Meer over