OPERA

Opera Zuid nam de onbekende opera Julietta van Martinu op het repertoire. Een surrealistisch verhaal over liefde en verlangen. Met Catherine Dubosc als Julietta en John Daszak als haar geliefde Michel....

Tournee

Het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven brengt de opera Octavia van Reinhard Keiser, vrijdag in Utrecht (Geertekerk), zaterdag in Amsterdam (Waalse Kerk).

De Staatsopera Rousse met Il Trovatore van Verdi, vanavond in Purmerend (de Purmaryn), vrijdag in Terneuzen (Zuidlandtheater), zaterdag in Middelburg (Schouwburg), 16 en 17 februari in Amsterdam (Carré), 18 februari in Haarlem (Schouwburg).

Amsterdam

Het Cultuurcentrum van de VU, Griffioen (Uilenstede nr 106) heeft een nieuwe theaterzaal gekregen. Ter gelegenheid van de opening is er een semi-scenische uitvoering van de opera Idomeneo, Rè di Creta van Mozart door het VU-kamerorkest- en -koor o.l.v. Daan Admiraal en Boudewijn Jansen en solisten (Esther Beima, Ingrid Kappelle e.a.). De première op 18 februari is een besloten voorstelling, daarna op 20, 21, 23 en 24 februari in de nieuwe Griffioenzaal. Maandag bovendien een concertuitvoering in Drachten (de Lawei).

In Frascati van 17 t/m 28 februari Schwittersmateriaal, muziektheater van Ola Mafaalani, een combinatie van Schwitters Ursonate en De Ui. Met medewerking van musicus Jan Kooper en zangeres Daniela Bernoulli.

De Nederlandse Opera brengt Die Walküre, een aflevering in Wagners 'Ring'-cyclus in de regie van Pierre Audi. John Bröcheler is Wotan en Jeannine Altmeyer vertolkt de rol van Brünnhilde. Tot en met 25 februari om 18 uur in het Muziektheater; 15 februari om 13.30 uur. Voor aanvang zijn er mogelijk nog enkele onafgehaalde kaarten.

Meer over