Weblog

Opeens ben je wit: Igoni Barretts Blackass bij het boekenpanel

De beste boeken van Afrika, deel 2: 19 april in het Bijlmer Parktheater, 20.00 uur. Met als speciale gast: Ikenna Azuike van What's Up Africa, een satirische vlog voor BBC World Focus on Africa en RNW. Panel: Ama van Dantzig, Kiza Magendane, Yasmine Allas, Wim Bossema. Thema: satire.

null Beeld uitgever
Beeld uitgever

Furo Wariboko wordt op een ochtend wakker en ziet tot zijn grote schrik dat zijn kleur is veranderd van zwart in wit! Hij sluipt het huis uit, zodat zijn moeder en de rest van het gezin hem niet zien. Maar dan loopt hij door de bruisende Nigeriaanse metropool Lagos als een witte man met een Nigeriaanse tongval.

De fantastische gedaanteverwisseling is het begin van de hilarische roman Blackass van de Nigeriaans-Jamaicaanse schrijver A. Igoni Barret. Dit boek staat centraal op de tweede avond met het panel over De beste boeken van Afrika, woensdag 19 april.

Blackass is de keuze van Ama van Dantzig en werd op de eerste avond door het publiek gekozen als boek dat een half uur de aandacht krijgt. De andere panelleden presenteren in tien minuten hun favoriete satirische boeken.

Waar ging het ook alweer over? Klik hier

Afrikablog live! Er komen grote schrijvers uit Afrika. Sommige van hun werken horen tot de top van de wereldliteratuur, tot de aangrijpendste, prachtigste, grappigste en gruwelijkste romans die ooit zijn geschreven. We moeten nodig over die boeken praten, stukken hardop voordragen, de schrijvers op film zien en ontvangen als gastsprekers.

Hieronderaan een filmpje van Ikenna.
Zijn YouTube: https://www.youtube.com/user/IkennaAzuike

undefined

null Beeld nb
Beeld nb
Meer over