Advertentie van Koning Aap

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Op reis met Koning Aap

Bewust en verantwoord reizen is dé reistrend van dit moment. Bij steeds meer organisaties vind je reizen waarbij respect voor lokale bevolking, cultuur en milieu centraal staan. Zo ook bij Koning Aap. Zij zijn uitgeroepen tot de meest duurzame reisorganisatie van Nederland en België. Vliegen is natuurlijk verre van duurzaam, maar voor elke reis die Koning Aap organiseert, streven ze naar een minimale impact op het klimaat en een maximale positieve impact op de lokale omgeving.

Loopbrug Beeld Koning Aap
LoopbrugBeeld Koning Aap

Minimale klimaat impact

Om jouw trip zo duurzaam mogelijk te maken, compenseert Koning Aap 125% van de CO2-uitstoot van de volledige reis; CO2-positief reizen noemen ze dat. Verder worden reizigers die kiezen voor de minder vervuilende non-stop vlucht beloond met 100 euro korting per persoon en reis je op bestemming voornamelijk over land. Om landelijk vervoer verder te stimuleren, breidt Koning Aap het reisaanbod binnen Europa uit en beloont de organisatie je met een gratis overnachting als je ervoor kiest om met de trein naar je Europese bestemming te reizen. Eerlijke deal toch?

Maximale positieve impact op de lokale bevolking

Voor bijna de helft van de armste landen ter wereld vormt toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Dat maakt reizen niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling, maar óók voor het gastland. Om de impact op de lokale bevolking zo positief mogelijk te maken, werkt Koning Aap samen met duurzaam gecertificeerde lokale agenten die jou door het land gidsen, eet of overnacht je bij de plaatselijke bevolking thuis en steunen ze wereldwijd sociale projecten.

Over Koning Aap

In 2020 is Koning Aap alweer 35 jaar lang dé specialist in het organiseren van groepsreizen. Het begon allemaal met bestemmingen in China. Inmiddels nemen ze je mee naar maar liefst 85 landen binnen Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Oceanië en - ook dichterbij huis - Europa. Of je nu op zoek bent naar een groepsreis voor de actieve 45+er of een familiereis met het hele gezin: bij Koning Aap kan het allemaal.

Waar wacht je nog op? Bekijk hier het volledige reisaanbod van Koning Aap en boek nu jouw volgende verantwoorde reisbestemming.

Meedogenloos uitzicht Beeld Koning Aap
Meedogenloos uitzichtBeeld Koning Aap

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.