Op = Op

BIJDRAGE: LISA SPIT

Spookopzegging van adsl rechtgezet...

Dat een wachtwoordwijziging kan leiden tot veel problemen is Hans Krijnsen uit Rotterdam nu wel duidelijk. Nadat hij de toegangscode van zijn e-mailaccount verandert, krijgt hij op 10 augustus een mail van KPN. Hierin meldt het bedrijf zijn opzegging voor ADSL Economy te hebben ontvangen en op 8 september te beëindigen.

Krijnsen is zich echter van geen opzegging bewust en wil zijn abonnement ook helemaal niet stopzetten. Dat lijkt goed nieuws voor KPN en uiteindelijk ook voor meneer Krijnsen. De klantenservice zegt namelijk de fout ongedaan te maken én belooft hem een goedkoper abonnement dan hij nu heeft.

Een digitale bevestiging volgt snel, maar de beloofde schriftelijke bevestiging blijft uit. Krijnsen is er toch niet gerust op en besluit de klantenservice op 31 augustus nog eens te bellen. Een medewerker bevestigt hem andermaal dat alle - aanvankelijk ongevraagde - wijzigingen zijn doorgekomen en hij helemaal niets zal merken van de overstap naar een nieuw abonnement.

...waarna e-mailadres is verdwenen...

Een week later blijkt echter het tegendeel. De adsl-verbinding van de Rotterdammer geeft geen signaal en lijkt dus toch afgesloten. Het nummer van de klantenservice hoeft Krijnsen inmiddels niet meer op te zoeken en al snel hoort hij dat zijn verbinding inderdaad niet meer te gebruiken is. Daarbij moet hij nog twee weken wachten op de beloofde nieuwe internetverbinding en tot overmaat van ramp is zijn e-mailadres opgeheven. De e-mails die naar het adres worden verzonden zijn volgens de klantenservice medewerker niet terug te halen.

Krijnsen is furieus en accepteert dit niet zomaar. Uiteindelijk krijgt hij de toezegging een dongel te kunnen aanschaffen, op kosten van KPN. Met een dongel kan in de tussentijd toch gebruik worden gemaakt van het internet. Het gebruik ervan blijkt echter een dure grap te zijn, omdat Krijnsen het tegoed op de dongel zelf moet opladen - en dus ook betalen. Hans Krijnsen verwacht dan ook dat KPN alle kosten vergoed.

... maar alles toch nog in orde komt

Nadat Op = Op contact opneemt met KPN krijgt meneer Krijnsen de toezegging dat hij aanstaande vrijdag weer gebruik kan maken van zijn internetverbinding. Ook zullen alle gemaakte kosten door het bedrijf worden vergoed. Het gaat hier om de kosten van de telefoongesprekken met de klantenservice (165 minuten) én de kosten van het gebruik van de dongel.

KPN brengt nog meer goed nieuws, want ook de mailbox blijkt intact te zijn gebleven en bovendien direct al weer te gebruiken, via webmail. Uiteindelijk wordt deze mailbox overgeheveld naar het nieuwe abonnement.

Waarvan zou u alle kosten vergoed willen zien? Mail deze en andere ervaringen naar op=op@volkskrant.nl

undefined

Meer over