OP DE VOORPAGINA

Dit weekeinde viert de Toneelacademie in Maastricht haar 50-jarig bestaan. Er is een jubileumvoorstelling met oud-studenten, 'Elkerlyc', zaterdag in Theater a/h Vrijthof, in regie van Johan Simons....

De voorpagina van Opmaat is gemaakt door Dette Glashouwer en Joke Tjalsma, twee oud-leerlingen van de Maastrichtse Toneelacademie, die vooral ná hun academietijd met elkaar bevriend raakten. Dette Glashouwer is sinds dertien jaar verbonden aan de groep Suver Nuver. Hun programma Popla is nog tot half oktober te zien, dit weekeinde in Leeuwarden op Sirkus Ljouwert. Eind oktober vertrekt Glashouwer voor een half jaar naar Amerika.

Joke Tjalsma werkt als freelance actrice geregeld bij het Onafhankelijk Toneel. Afgelopen seizoen was ze ook te zien in de VPRO-televisieserie Hertenkamp, als 'Wiep'. Dit seizoen werkt ze mee aan de OT-producties Heartbreak Hotel en De Trojaanse Vrouwen, en maakt ze samen met Lidy Six een Kassandra-bewerking.

Vlees en Bloed van Suver Nuver, geregisseerd door Moniek Merkx, waarvan video-stills te zien zijn op de voorpagina van Opmaat, is tot dusver een van de weinige voorstellingen waarin Glashouwer en Tjalsma hebben samen gewerkt.

Meer over